Dogru kaynak Dogru kaynak Video Dogru kaynak Dogru kaynak

10.sınıf tarih sayfa:39-40-41-42-43-44

dogrukaynak Ödev-Ders » Tarih - İnkılap Tarihi » 10.sınıf tarih sayfa:39-40-41-42-43-44
Hit : 9187
Tarih : 02 Ekim 2010 18:19
Yükleyen : Paylasimci
Oy Ver (1/1458) :
1) "İstanbul'un içinde Türk sarığını görmek, Kardinal külahını görmekten daha iyidir" sözünü açıklayınız

cevap:
Osmanlı devletinin kuruluş dönemlerinden itibaren izlediği hoşgörü politikası ile aldıgı topraklardaki halka tanıdıgı din ve vicdan hürriyetinden dolayı bu söz söylenmiştir

2)İstabul'un kuşatmasında Osmanlı gemilerinin Haliç'ten indirilmesinin İstanbul'un fethine katkısı neler olabilir?

cevap:
Karadan kusatma devam etse basarısızlıklada sonuçlanabilirdi.Ama haliçten indirilen gemiler ise bizansların molarini büyük bir ölçüde bozdu ve fethin gidişatı degişti

3)Papa, İstanbul' un fethi üzerine dediği "Asıl fethi şimdi gerçekleşti" sözüyle ne ifade etmek istemiştir?

cevap:
Fatihin istanbul halkına erdigi özgürlükleri duyap papa , Osmanlı devletinin esas zaferi şimdi kazandıgını istiraf etmiştir

4)İstanbul' un fethinin siyasi, kültürel, ve ekonomik sonuçlarının günümüz Avrupa'sına etkilerini değerlendiriniz.

cevap :
Büyük bir çarpıda etkisi ve gelişim içinde oldugunu görüyoruz

5)İstanbul'un nüfus yapısının çeşitliliğinden yola çıkarak Osmanlı Devleti'nin İstanbul' da uyguladığı yönetim hakkında neler söylenebilir?

cevap:
Osmanlıların hoşgörüye dayalı yönetim anlayışı altındaki istanbul İstanbul,sadece müslümanlar için değil aynı zamanda avrupada baskıya uğrayan Yahudi ve Hristiyanlar için de çekim merkezi haline gelmiştir

6) Otlukbeli Savaşı'nın kazanılmasının Osmanlı Devleti açısından önemi nedir?

cevap:
otlukbeyi şavası nın kazanılmasıyla Dogu anadolu nun güvenligi saglanmıs oldu

7) Osmanlı Devleti'nin Venedik'e ayrıcalıklar vermesinin nedenleri nelerdir?

cevap:
Osmanlı devletinde ticari hareketliliği sağlanması açısından önemlidir.Ayrıca venedik in Haçlı birliğiden koparılması amaçlanmıştır

8)Kırım'ın Osmanlı Devleti'ne bağlanmasının yararları neler olabilir?

cevap:


Karadeniz bir Türk gölü haline geldi
İpek yolu'nun karadeniz in kuzeyine giden kolu denetim altına alındı
Kırım ın alınmasıyla Lehistan üzerine doğudan yapılacak seferlerde üs kazanıldı


Sayfa 44 tablo ;

Anadolu Türk siyasi birligini saglamaya yönelik faaliyetler ;
karamanogullarının alınması

Anadolu siyasi ise ;
Otluk beyi savası

Balkanlardaki faaliyetler ;
sırbıstanın fethi ,eflakın fethi , Arnavutluk seferi , bosnanın fethi

Karadenizin hakimiyeti için yapılan fetihler ;
Amasranın fethi , sinop ve trabzonun fethi ve kırımın fethi

Akdeniz hakimiyeti için yapılan fetihler ;
moranın fethi, taşoz,limni,midillinin fethi,egriboz , zenta ve kefalonya adalarının fethi

 »2010 2011 7 SINIF MÜZİK YILLIK PLANI, »10 sınıf coğrafya topografya ve kayaçlar videolu ders anlatımı, »tarıh dersı 10 sınıf taşra ve eyalet yönetımı anlat, »dil ve anlatım11 sınıf ders kitabı cevapları, »lise sınıf arkadaşlarının mektuplaşmasına örnek, »tarih eğitimi siteleri, »özgün yayınevi matematik planı 3 sınıf, »11 sınıf inkılap tarihi etüt odası, »11 sınıf ingilizce workbook cevapları, »tarih sözlüğü-seyfiye,

Yorumlar

Adınız :

E-Mail Adresiniz :

Yorumunuz :

teşekkürler .... :))

Yazan: zeynep | Tarih: 2014-11-28 19:42:48


Teşekkürler....:)

Yazan: Berna keleş | Tarih: 2012-10-05 23:54:13


bende nasıl yapacagımı düşünüyordum çok teşekkürler :D

Yazan: Barış | Tarih: 2011-12-14 01:18:41


sayfa 56-59!!!!!! u bulamadım ama genede teşekkürlerrrrrrr ederim

Yazan: memet arı | Tarih: 2010-12-15 16:33:48


Çok teşekkür ederim :)

Yazan: * | Tarih: 2010-12-09 17:15:55


çook çook teşekkürler yahaaaa çokyardımcı oldu..saolunn..:)=)

Yazan: ümeyra | Tarih: 2010-12-07 08:43:19


teşkürler saol

Yazan: burak | Tarih: 2010-12-06 16:56:58


süper yha çok tesekkur ederım perfect fantastic mükemmel yhaaa .)

Yazan: onerose | Tarih: 2010-12-05 15:04:55


çok saolll

Yazan: arda | Tarih: 2010-11-28 15:25:57